_

 

LAGERMAX GRUPA

Lagermax je osnovan davne 1920. Tvrtka je svoje poslovanje započela u skladištu (Lager) u Maxglanu, gradskoj četvrti Salzburga, iz čega proizlazi ime Lagermax.


Lagermax ubrzo prerasta u vodeću tvrtku na području špedicije, transporta i logistike u Salzburgu. Uz osnovne djelatnosti organizira ekspresne, paketne i sistemske dostave u sklopu  programa DPD, AED i FASHIONET. Svojim motom "Together in motion" naglašava zajedništvo sa svim klijentima u svakodnevnoj poslovnoj dinamici. Tvrtka djeluje u 11 europskih država, na 30 lokacija. Iz sjedišta u Salzburgu godinama se širi prema srednjoj i istočnoj Europi, što je rezultiralo podružnicama u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Srbiji. Tvrtka zapošljava više od  3000 radnika.

U međunarodnom prometu Lagermax svake godine preveze 820 000 tona robe, Lagermax Autotransporti prevezu oko 700 000 vozila, AED sustav otpremi 550 000 pošiljaka, DPD dostavi 35,8 milijuna paketa, a Fashionet Textile Logistics distribuira oko 2,5 milijuna komadnih jedinica.